Meslek Seçimi

Meslek Seçimi

Üniversite ve bölüm seçimi, lise öğrencileri ve ebeveynlerini ciddi olarak ilgilendiren bir aşamadır. Meslekleri, üniversitelerde okutulan dersleri, sonrasındaki iş fırsatlarını, gelecekte trend olacak iş alanlarını iyi analiz etmek lazım bu süreçte.

Öğrencinin yeteneklerini, ilgi alanlarını ve keyifle çalışabileceği sektörleri iyi bilmesi lazım. Öğrenci velilerine de doğru yönlendirme ve destek konusunda önemli görev düşüyor. Zira bu eşik ve karar, bir bireyin hayatında kadersel önemde ve büyük çaplı yansımaları var. İşaretleri iyi okumak, objektif gözlem yapmak, öğrencinin becerisi ile uyumlu olan alanları tespit etmek önemli.

Geleceği planlarken bireyin ruhsal yönden de uyumlu olduğu, en yüksek potansiyelini açığa çıkartıp başarılı olabileceği dalları seçmek gerekir. Meslek seçimi, hayatın geri kalanını büyük çapta şekillendiren bir dönem. Böylesi önemli bir karar arefesinde, bilimsel bir teknikle Meslekler Analizi yaptırarak seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Yüksek benlik rehberliği alınarak, mesafeden yapılabilen, titiz ve detaylı bir çalışmadır. Öğrenci için en hayırlı ve uygun sonuçlar çıkmaktadır.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Kullanıcılara aittir.

İp Adresiniz : 44.206.248.122
Yorumla !